ZA VAS SMO PRIPRAVILI PODATKE O TEMPERATURI ZRAKA ZA VAŠ KRAJ IN SICER ZA POPISNA OBDOBJA POSAMEZNEGA KRAJA.

 


KURILNA SEZONA 2020/2021

 

 

 

 

.

LJUBLJANA

CELJE

 

MARIBOR

MARIBOR

.


AVGUST 2020

 

VELENJE

 

 

CELJE

 

MARIBOR

 

LJUBLJANA

POGOSTA VPRAŠANJA

1. KAJ MORAM NAREDITI V PRIMERU, DA ZAMENJAMO RADIATOR, NA KATEREM JE DELILNIK?

V primeru, da ste se odločili menjati radiator v stanovanju, nas prosimo pokličite na telefonsko številko 041/800-052 ali pa nam pošljite sporočilo na elektronsko pošto info@staning.si s svojimi kontaktnimi podatki, saj vam bomo poslali monterja, ki vam bo obstoječi delilnik namestil na novi radiator. NIKAKOR PA NE MEČITE STRAN DELILNIKA IN PLOŠČICE S KATERO JE PRITRJEN NA STARI RADIATOR!

2. KAJ POSTORITI PRED VKLOPOM CENTRALNEGA OGREVANJA ?

Ko se prične kurilna sezona je potrebno vse radiatorje odpret in jih odzračit, da bo oddaja toplote iz radiatorja optimalna. Prav tako odstranite vse stvari, ki prekrivajo radiator, vključno z zavesami, v kolikor ga prekrivajo.

3. RADIATORJE IMAM ZAPRTE, ZAKAJ SE MI ŠE VEDNO ZARAČUNAVA OGREVANJE?

V 18. členu Pravilnika o načinu delitve in obračunu stroškov za toploto v stanovanjskih stavbah in stavbah z več posameznimi deli (UL RS 61/16) je določeno, da v kolikor posamezna enota ne dosega praga porabe toplote najmanj v višini 40% deleža ogrevane površine, se le ta toplota umetno zaračuna. To je zato, da se prepreči hlajenje posameznih prostorov, ker se nato nabira vlaga. Vse prostore je potrebno enakomerno ogrevati in predvsem redno zračiti.

4. KAKO PREPREČIM, DA SE MI V PROSTORIH NABIRA VLAGA IN PLESEN?

Predvsem je potrebno prostore redno zračiti in sicer vsaj 3x dnevno je potrebno vsa okna na stežaj odpreti za 4-6 minut, da se v prostoru zamenja zrak. Pomembno je tudi čim bolj enakomerno ogrevanje prostorov.